Eutanasia ja tuhkaus

Useimmiten lemmikin elämä on lyhyempi kuin meidän ihmisten ja joudumme luopumaan rakkaasta lemmikistämme. Kärsimystä aiheuttavan, parantumattoman sairauden kohdatessa voimme tehdä viimeisen palveluksen lemmikillemme antamalla sille arvokkaan, kivuttoman ja rauhallisen kuoleman.


Päätöksenteon helpottamiseksi voi olla hyvä varata aika eläinlääkärille, joka antaa ammattilaisen arvion lemmikin tilanteesta. Jos eutanasiaan päädytään, annetaan lemmikille normaali rauhoitus lihakseen, samanlainen kuin esim. ennen leikkausta. Lemmikin nukahdettua unta syvennetään antamalla nukutusainetta suoneen kunnes lemmikki ‘nukahtaa’ pois.


Omistajan on mahdollista haudata itse lemmikkinsä, mutta suurin osa omistajista valitsee nykyisin tuhkauksen. Teemme yhteistyötä eläinkrematorion kanssa ja hoidamme kaikki tuhkaukseen liittyvät asiat omistajan puolesta. Yksilötuhkauksessa omistaja saa tuhkan takaisin valitsemassaan uurnassa. Myös yhteistuhkaus on mahdollista. Yhteistuhkauksessa lemmikin tuhkaa ei palauteta omistajalle, vaan tuhka haudataan eläinkrematorion yhteydessä toimivaan lemmikkilehtoon.