Sorry, your browser does not handle frames!

Eläinfysioterapia

Eläinfysioterapiassa tutkitaan ja hoidetaan eläimen toimintakykyä ja liikkumista sekä niiden ylläpitämisen tai lisäämisen mahdollisuuksia.

Yleisimmät eläinfysioterapian aiheet ovat erilaiset liikkumisen epäpuhtaudet, suorituskyvyn alentuminen, tuki- ja liikuntaelimistön vauriot ja niistä johtuvat kiputilat sekä operaatioiden jälkeinen kuntoutus. Sairaan eläimen fysioterapian aloittamisesta päättää aina eläinlääkäri, mutta perusterveen eläimen lihashuoltoa ja muuta ylläpitävää ja ennaltaehkäisevää hoitoa ja ohjausta voidaan tehdä myös ilman lääkärin lähetettä.


Eläinfysioterapian menetelmät koostuvat erilaisista manuaalisista tekniikoista, kivun hoidosta ja ohjaamisesta. Tunnetuimpia fysioterapian menetelmiä ovat venyttelyt, pehmytkudoskäsittelyt ja nivelmobilisaatiot sekä fysioterapian tärkein menetelmä- terapeuttinen harjoittelu. Siinä spesifien ja kontrolloitujen harjoitteiden avulla parannetaan kuntoutujan fyysisiä ominaisuuksia, esimerkiksi koordinaatiota, asentotuntoa, lihasvoimaa tai kestävyyttä. Hyvän terapiatuloksen aikaansaamiseksi fysioterapeutti toimii yhteistyössä eläimen omistajan ja tarvittaessa eläinlääkärin kanssa.


Eläinfysioterapeutti Sonja Kaita ottaa vastaan potilaita ajanvarauksella Herttoniemen eläinlääkäriaseman tiloissa lauantaisin. Aikoja voi varata Sonjalta numerosta 040-7427723 tai osoitteesta sonja.kaita@gmail.com