Hammashoito

Säännöllinen hampaiden hoito sekä kotona että eläinlääkärillä on tärkeää lemmikin terveydelle ja hyvinvoinnille. Valtaosalle yli kolme vuotta täyttäneistä koirista ja kissoista on kehittynyt hammaskiveä, jos niiden hampaita ei ole puhdistettu säännöllisesti. Hoitamattomien hampaiden aiheuttamat ongelmat suussa ovatkin yleisiä. Ongelmat ilmenevät pahanhajuisena hengityksenä, hammaskiven muodostumisena varsinkin poski- ja kulmahampaiden ulkopinnoille, punoittavina, kipeinä ja usein ylöspäin vetäytyneinä ikeninä sekä vaikeutena syödä kovaa ruokaa. Hoitamattomana hammaskivi aiheuttaa hampaan kiinnityskudoksen tuhoutumisen ja lopulta hampaan irtoamisen.


Lemmikin hampaiden hoidossa ennaltaehkäisy on tärkeintä. Koirille ja kissoille kannattaa jo pentuiässä opettaa, että niiden hapaita hoidetaan kotona. Säännöllisellä kotona suoritetulla hampaiden harjauksella poistetaan hampaan pinnalle muodostuvaa plakkia. Henkilökuntamme opastaa mielellään teitä lemmikin hampaiden harjauksessa ja kertoo, mitä vaihtoehtoja hampaiden kotihoitoon on olemassa. Myymälästämme löytyy lisäksi laaja valikoima erilaisia hammashoitotuotteita, kuten hammasharjoja ja -tahnoja, puruluita ja kuivamuonia.


Kun hampaan pinnalle on muodostunut hammaskiveä, sitä ei voi enää kotikonstein poistaa. Eläinlääkäri suorittaa puhdistuksen hampaiden pinnalta ultraäänilaitteella. Tämän jälkeen ientaskut puhdistetaan erikoisinstrumenteilla. Lopuksi hampaan pinta kiillotetaan, jotta hampaaseen ei muodostu niin helposti uutta hammaskiveä. Heiluvat ja vaurioituneet hampaat poistetaan. Tarvittaessa vaurioitunut hammas poistetaan kirurgisesti, jotta kaikki hampaan juuret saadaan varmasti poistettua. Aina kun on kyse hammashoidosta, rauhoitamme potilaan, jotta toimenpide sujuu mukavasti.