Tunnistusmerkintä

Suosittelemme lemmikkien tunnistusmerkitsemistä mikrosirulla. Mikrosiru asennetaan lemmikin ihon alle neulan avulla eikä toimenpide vaadi yleensä rauhoittamista. Jokaisessa mikrosirussa on oma numerosarjansa, joka voidaan lukea erityisellä mikrosirun lukemiseen tarkoitetulla laitteella.


Lemmikin siruttaminen käy kätevästi esimerkiksi pentuetarkastusten tai penturokotusten yhteydessä tai kissoille kastraatio- tai sterilaatioleikkausten yhteydessä.


Siruttaminen luo turvaa lemmikille. Mikrosirun avulla lemmikki voidaan tunnistaa, jos se katoaa. Suomen Kennelliitto ja Kissaliitto pitävät rekisteriä sekä puhdas- että monirotuisista koirista ja kissoista. Jos kadonneella lemmikillä on mikrosiru, niin omistajan yhteystiedot löytyvät tarvittaessa Kennelliiton tai Kissaliiton rekisteristä. Omistaja voi myös ilmoittaa oman lemmikkinsä Turvasiru-verkkopalveluun. Turvasirupalvelu toimii internetissä 24/7. Lisää tietoa turvasiru.fi


Koirien ja kissojen tunnistusmerkitseminen mikrosirulla on pakollista, jos ne osallistuvat näyttelyihin tai kilpailuihin. Koirien tunnistusmerkintä on myös pakollinen kaikilla jalostukseen käytettävillä koirilla sekä rekisteröitävillä pennuilla.